onze missie: innovatie is de basis voor succesvol ondernemen                   


 
 

 

"Een organisatie die totaal klantgericht is en zich toelegt op het optimaal bedienen van de klant in zijn klantreis. Los van kanalen, los van plaats en los van tijd. "

Historie

Retaildynamics is van oorsprong een organisatie en adviesbureau voor de retailers en ondernemers. De organisatie is in 1984 opgericht in Antwerpen, België. De organisatie is bekend door het (her)ontwikkelen en implementeren van nieuwe en bestaande businessmodellen en retailconcepten. De organisatie is in de loop der jaren steeds internationaler gaan opereren en is begin 2000 wereldwijd gegaan. Het succesvol ontwikkelen van nieuwe business concepten, customer journey's, technologie en styling behoort al vanaf de start van de onderneming tot haar succes. Wereldwijd maakten merken als Apple, Levi's, Groupe PSA, Replay, Anthos bank, Diesel, C&A Europe, Redevco en vele anderen al gebruik van de diensten van Retaildynamics.eu. Ook ondernemingen uit het MKB, onderwijs, uitgevers en overheden maken gebruik van onze expertise.

Rond 2004 merkten wij vanuit de markt een toenemende vraag om onze successen met hun te delen. Hierbij merkten wij een sterke behoefte aan kennisdeling van onze expertise in combinatie met voorbeelden vanuit de praktijk. Na aanleiding van deze vraag hebben wij onze bedrijfsactiviteiten uitgebreid en zijn een samenwerking aangegaan met retailexpert Michel A.Kregel. Michel heeft in samenwerking met Retaildynamics.eu een wereldwijd netwerk opgezet voor het organiseren van retailsafari's en het geven van inspirerende lezingen.  

Een aantal voorbeelden van recente retailsafari's die door Retaildynamics georganiseerd zijn: Milaan, New York, Amsterdam, Madrid, Antwerpen, Parijs, Londen, Düsseldorf, Marrakech, Barcelona, Dubai, Frankfurt, Wenen, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Bonn, en vele andere steden.


Circles of Retail (CoR)

Circles of Retail is een onmisbaar businessmodel dat de ondernemer inzicht geeft om in de toekomst succesvol te zijn.  

Hoe bereid je ondernemers voor op een nieuwe generatie. Het boek Circles of Retail geeft ondernemers inzicht in de keuzes die zij moeten maken om in de toekomst succesvol te zijn. In dit unieke boek wordt businessmodel CoR beschreven en uitgelegd. Het businessmodel is ontwikkeld door Michel Kregel in samenwerking met Hogescholen en internationale universiteiten. Na 10 jaar wetenschappelijk onderzoek in combinatie met toepassingen in de praktijk heeft het businessmodel zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Circles of Retail, CoRwww.retaildynamics.eu


De werking van CoR volgens het circulair verklaring principe.

Om de werkelijkheid van het retailproces te begrijpen zoeken wij vaak een lineaire verklaring volgens het oorzaak-gevolg principe. De zaak ligt echter vaak complexer. Als wij het retailspeelveld betreden hangen vele factoren met elkaar samen, er is sprake van een circulair proces waarbij er sprake is van wederzijdse beïnvloeding. Daarnaast kunnen wij uitgaan van een circulair verklaringsprincipe: de oneindige samenhang is een continue wisselwerking. We noemen dit 'circulair' omdat de samenhang oneindig is zonder altijd een aanwijsbaar begin of einde.


Structuur CoR.

De structuur van CoR is opgebouwd vanuit de kern van het model. De kern vormt het kloppend hart van iedere retailorganisatie. De werkwijze van het model is opgebouwd vanuit het circulaire verklaringsprincipe. Bij de toepassing is het mogelijk om vanuit iedere schakel met het retailproces te starten.

Hierdoor maakt het in principe niet uit of je b.v. denkt vanuit een nieuw concept, product of managementstijl. Het belangrijkste is dat je de samenhang tussen de verschillende schakels leert te ontdekken, te beschrijven en te verbinden.

De toepassing van het model werkt van binnen naar buiten. Hierbij start je altijd vanuit het hart van CoR (kennisdomein) en werk je vervolgens met jouw onderwerp(en) in de passende cirkel van de sub-kennisdomeinen.

 

Kort profiel Michel A. Kregel 

Michel is ondernemer, auteur en bedrijfskundige. Volgens Michel is innovatie de enige manier als ondernemer te overleven. Met meer dan dan 20 jaar ervaring bij nationale en internationale organisaties weet Michel bedrijfsstrategieën succesvol richting te geven. Michel is bedenker en ontwikkelaar van het succesvolle businessmodel CoR. In 2018 heeft hij zijn boek Circles of Retail gelanceerd met als doel retailers en ondernemers inzicht te geven in de keuzes die gemaakt moeten worden om in de toekomst succesvol te zijn.

Michel is afgestudeerd bedrijfskundige met als specialisatie organisatiekunde. Hij volgde o.a. studies aan de Carl von Ossietzky Universität in Duitsland, De Crand Canyon University in Phoenix, Arizona (USA) en de HAN in Nijmegen. 

Hij begon zijn carrière in Duitsland bij grote merken als Carlo, Diesel, Replay, Phönix, Scotch en Soda, Levi's. Vervolgens heeft hij zijn carrière voortgezet in Amerika bij Fred Harvey. Rond 2000 terug keerde Michel terug op Nederlandse bodem. In Nederland heeft Michel voor diverse nationale en internationale organisaties gewerkt in het bedrijfsleven en het onderwijs.  

In 2012 heeft Michel de overstap gemaakt naar De Haagse Hogeschool om zijn ervaringen te delen met jong professionals. Bij de Haagse Hogeschool heeft Michel onderzoek gedaan voor het lectoraat Designerly Innovation naar de toekomst van bestaande- en nieuwe business-modellen dit in relatie tot de veranderende marktomstandigheden. Hierbij heeft hij tevens zijn bijdrage geleverd aan de vorming van een nieuw curriculum en de ontwikkeling van het onderwijs voor de Faculteit Business, Finance and Marketing.   

Sinds 2015 is Michel toegetreden tot het management team van de  "PSA Bank Deutschland". Voor de PSA bank heeft Michel door toepassing van businessmodel CoR een nieuwe omnichannel strategie ontwikkeld met een afgestemde customer journey tussen de online- en oflline-retail. De PSA Bank Duitsland wordt gevormd door een joint venture tussen Banco Santander en de PSA Groupe (bekend van de automerken Peugeot, Citroën en DS). Deze nieuwe bank is gevestigd in Frankfurt Duitsland. 

Kenmerkend aan Michel is zijn vakinhoudelijke visie en energieke communicatie overdracht. Michel geeft lezingen over verschillende onderwerpen met als hoofdthema innovatie in de retail. De lezing "shoppen is de zin van het leven" is een eye-opener. Michel gaat in op de manier waarop innovatie de basis vormt voor succesvol ondernemen. De keynotes gaan over e-marketing, de excellente customer journey, omnichannel en de paradigma shift. 

 

Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk.

Als organisatie vinden wij het belangrijk onze bijdrage te leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij hebben wij twee thema's gekozen t.w.:

1. Onderwijs en kennisdeling. 

2. Verantwoord omgaan met onze planeet.

Ad.1 Onderwijs en kennisdeling, staat voor het beschikbaar stellen van tijd en resources aan het onderwijs en aanverwante projecten. 

Op basis van de aanvragen die wij vanuit het onderwijs of aanverwante projecten ontvangen maken wij een selectie en een keuze die het beste bij onze organisatie past. 

Ad.2 Verantwoord omgaan met onze planeet, betekend voor ons het vinden van een juiste balans tussen resources en het milieu.

Hierbij proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke technieken om verspilling van energie tegen te gaan. Wij doen dit door het beperken van de verplaatsing van personen en goederen. Tevens maken wij zoveel mogelijk gebruik van flexibele werkplekken, online verbindingen en flexibiliteit in het organiseren van onze werkzaamheden.